Trobada Nacional de Pubillatge a Montserrat

Enguany, la climatologia va permetre que el passat 1 de febrer la trobada nacional del pubillatge a Montserrat no estès passada per aigua com l’any anterior. A quarts d’ onze del matí, hereus, pubilles, dames, fadrins, pubilletes i hereuets vinguts d’ arreu del territori català van anar arribant a la plaça de la basílica de Montserrat acompanyats per les seves famílies. Tot seguit, van assistir a la missa conventual que se celebrava i que comptava amb la presència de l’ escolania.

La pubilla de Catalunya, Marina Carrera, va adreçar unes paraules a tots els assistents a la cerimònia en què demanava a la Mare de Déu de Montserrat que vetllés pels membres del pubillatge i pel Foment de les Tradicions Catalanes. En el moment de l’eucaristia, els hereus i pubilles de títol nacional van fer unes ofrenes en representació del pubillatge i de l’entitat.

Un cop acabat l’ofici, el pare abat va dirigir unes paraules al pubillatge, als membres del Foment i a tots els acompanyants que s’aplegaven en els bancs més propers a l’altar major. En el seu discurs, la màxima institució de Montserrat va remarcar els valors del poble català afirmant que “són uns valors arrelats a la tradició cristiana perquè ens parlen de respecte vers les persones, vers maneres de fer diferents i maneres de pensar”. El pare abat també va afegir que “el respecte és la base de la convivència pacífica, constructiva i d’una societat democràtica”. A banda d’això, va agrair als membres del pubillatge la tasca que fan “en el moment que vivim com a país” i els va encoratjar a seguir treballant per la tradició. Finalment, el pubillatge es va fer la tradicional fotografia de família a les escales amb les muntanyes de Montserrat i la basílica de fons.