La Pubilla de Catalunya, la de Comarques Gironines i Barcelonines acompanyats pels proclamats.

La Pubilla de Catalunya, la de Comarques Gironines i Barcelonines acompanyats pels proclamats.

El Pubillatge Comarcal La Selva amb els representants polítics de Maçanet de la Selva i Consell Comarcal

El Pubillatge Comarcal La Selva amb els representants polítics de Maçanet de la Selva i Consell Comarcal

L’elecció comarcal de la Selva es consolida i celebra la tercera edició

El passat 29 de novembre, Maçanet de la Selva va acollir l’elecció dels representants comarcals del 2014. Enguany, aquest comarcal va comptar amb la participació de cinc candidats i cinc candidates, una xifra més que remarcable si es té en compte que el pubillatge és poc conegut en aquesta comarca. Els aspirants a les bandes i faixes comarcals eren d’Amer, Viloví d’Onyar, Vidreres, Breda, Sant Julià del Llor i Bonmatí i Maçanet de la Selva.
La jornada va començar al matí amb la realització de les proves que servien per escollir l’hereu i la pubilla comarcals. El jurat que valorava els diferents candidats estava format per tècnics del Consell Comarcal de la Selva, representants del Foment de les Tradicions Catalanes, hereus i pubilles de títol nacional i exrepresentants del pubillatge. Després dels exàmens, candidats, jurat i organitzadors van celebrar un dinar de germanor.
A la tarda, les inclemències meteorològiques van impedir que un dels actes previstos, una actuació dels Miquelets, es pogués dur a terme. No obstant això, l’acte de comiat i proclamació dels representants comarcals va transcórrer amb total normalitat. La Mariona Rodríguez i l’Eduard González, d’Anglès i Maçanet de la Selva respectivament, van acomiadar-se de la banda i la faixa que els acreditaven com a representants comarcals del 2013. Així mateix, la Xènia Berrio i en Pau Borrell, d’Amer i de Viloví d’Onyar, van ser escollits com a Pubilla i Hereu de la Selva 2014. L’acte també va commemorar tots els hereus i pubilles que Maçanet de la Selva ha proclamat des del restabliment de la democràcia.nbsp;