• Després de l’aprovació dels nous estatuts per part de l’assemblea ordinària de socis, els canvis estaven pendents de l’aprovació per part de la Generalitat de Catalunya.

Dissabte 30 de desembre de 2023 – El pròxim dilluns 1 de gener, el Foment de les Tradicions Catalanes passarà a dir-se oficialment Foment del Pubillatge Català.

El canvi de nom, aprovat per àmplia majoria en l’assemblea ordinària de socis del 2023 celebrada el dissabte 18 de març, estava pendent de l’aprovació del nou document d’estatuts de l’entitat per part del Departament de Justícia de la Generalitat de Catalunya.

Amb aquesta aprovació i l’entrada en vigor dels nous estatuts, finalment l’entitat adoptarà un nou nom que vol ser més representatiu de la tradició per a la qual vetlla, el pubillatge, i conseqüentment també tenir un nom més identificatiu.

Així mateix, també cal destacar l’acord general en el fet de conservar el terme «foment», ja que és com es coneix popularment l’entitat des de fa dècades i permet mantenir un element  històric del nom tradicional amb el qual va néixer l’entitat.

En els propers mesos des del Foment de les Tradicions Catalanes es treballarà en diferents propostes d’imatge gràfica que acompanyaran el canvi de nom. Mentrestant es seguirà utilitzant el mateix logotip i fotografia fins que aquest canvi d’imatge quedi aprovat.