El passat dissabte 13 de setembre, el pubillatge de l’Alt Empordà va aplegar-se a Avinyonet de Puigventós per a escollir els nous representants comarcals. Un total de set candidats provinents de Llançà, l’Escala, Figueres i Peralada aspiraven a les bandes i faixa blaves.

La casa de la vila de la localitat amfitriona va esdevenir la seu de les diferents proves a partir de les quals s’havia de triar el nou hereu, la pubilla i les dues dames. A la tarda el pubillatge vingut d’arreu va poder gaudir d’una cercavila pel casc antic d’Avinyonet de Puigventós fins arribar a la plaça Pous i Pagès. Un cop allà, hereus, pubilles, dames i fadrins van poder gaudir d’una mostra de ballets tradicionals i fins i tot van poder dansar. Finalment va arribar el moment més esperat: conèixer qui serien els representants del 2014.

L’acte també va servir per acomiadar i reconèixer la feina feta durant tot l’any pels representats de la comarca del 2013. Lena Fina va poder deixar la banda que l’acreditava com a pubilla de l’Alt Empordà a la seva vila, Avinyonet de Puigventós. També donaven relleu a la nova generació de comarcals l’hereu 2013, Pau Muñoz, de Figueres, i les dues dames, Marina Pratcorona i Laila Touati, de Peralada i l’Escala.

Les banda de pubilla de l’Alt Empordà 2014 va ser per a l’Èlia Cabello, de Peralada. El nou hereu comarcal és en Marc Clos, també de Peralada. Els acompanyaran com a dames durant aquest any la Laura Arcega, de Llançà i la Sònia Arenas, de Figueres.