Setembre, 2023

Festes del Tura d'Olot

06set17:0023:59Festes del Tura d'OlotOlot - Data límit confirmació: 3 de setembre de 2023

Hora

06/09/2023 17:00 - 23:59(GMT+02:00)

Lloc

Olot, Garrotxa, Olot

Other Events

Informació de l'esdeveniment

Enllaç confirmacions (Data límit: 3 de setembre de 2023)

FESTES DEL TURA – OLOT 2023

FESTES AMB HISTÒRIA

Les Festes del Tura són considerades unes de les festes majors més importants de les comarques gironines i, per extensió, de tot Catalunya.

Hi ha tres característiques que les defineixen: són festes gratuïtes, populars i al carrer.

L’any 1997 el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya les va declarar Festes d’Interès Nacional i, aquesta festa va ser convidada a les primeres jornades d’anàlisis sobre les festes populars, al costat de celebracions tan importants com els ” San Fermines ” de Pamplona, ” Les Falles ” de València o ” la Semana Grande ” de Sant Sebastià, jornades que van tenir lloc durant l’any 98 a Barcelona.

Al mateix temps, aquest esdeveniment que aplega milers de persones cada any, ha guanyat dos premis ARC a millor programació musical en directe de Festa Major de Catalunya. El primer va ser l’any 2012 i, posteriorment, el passat 2019 va tornar a rebre aquest guardó de prestigi que entrega anualment l’Associació Professional de Representants, Promotors i Mànagers de Catalunya.

Les primeres notícies d’aquestes festes populars daten del 1636. Actualment, les Festes de la Mare de Déu del Tura, seguint el model vigent des de mitjans del segle XIX se celebren pels volts del 7 i 8 de setembre.

És en aquests dies tan assenyalats que la faràndula olotina formada pels gegants, els nans i els cavallets surten als carrers de la ciutat. Els Gegants d’Olot són, sens dubte, les figures més emblemàtiques d’aquestes celebracions i que s’encarreguen d’executar un ball preparat fins a l’últim detall, de gran solemnitat.

L’ofrena floral es portarà a terme el dimecres 6 de setembre a la tarda-vespre, dins el marc de la celebració de les Festes del Tura d’Olot 2023. Per primera vegada, aquest acte s’obre a la resta de pubillatge d’arreu de Catalunya i Andorra i és per això, que en aquesta jornada tan especial per a nosaltres, ens agradaria molt que ens acompanyéssiu.

L’horari dels actes serà el següent:

Dimecres 6 de setembre:

🕔 17:00h Ens trobarem tots davant l’Oficina de Turisme
❗ NO ES DISPOSARÀ DE LLOC PER CANVIAR-SE ❗

🕡 17:45h Cercavila de la faràndula olotina
📍 Sortida des de l’Hospici i recorregut pels principals carrers del Nucli Antic

🕗 20:00h Cant de la Salve i ofrena floral, amb la participació del pubillatge d’arreu del territori
📍 Santuari del Tura
Ho organitza: Associació Cultural i Sardanista Flor de Fajol

🕘 21:00h Pregó a càrrec del Club Hoquei Olot
📍 Balcó de l’Ajuntament

🕥 21:30h Esclat del volcanet
📍 Firalet

🕦 22:30h Ginestà
📍 Firal

🕜 00:30h The Tyets
📍 Firal

🕞 02:30h DJ Capde
📍 Firal

__________

⚠️ INFORMACIONS D’INTERÈS ⚠️

🅿️ Amb motiu de la celebració de les Festes del Tura s’amplia la zona de vianants de manera que el trànsit rodat quedarà restringit en alguns carrers. Els estacionaments existents entorn del Nucli Antic poden donar cabuda a la ciutadania que es desplaça des dels barris perifèrics. Es recomana, per tant, fer-ne ús i evitar travessar la ciutat utilitzant l’eix Avinguda Onze de Setembre – C. Mulleras – C. Lorenzana i s’aconsella circular per l’Avinguda Sant Jordi o per la variant de la N260 (vial Nord).

🪙 El servei de parquímetres de la zona blava no estarà en funcionament durant les Festes del Tura; concretament des de les 13:30h del dimecres 6 fins al dilluns 11 de setembre inclòs.

👉🏻 Us animem a què gaudiu dels actes i activitats programades al llarg d’aquests cinc dies de Festes. Podeu consultar el programa sencer al següent enllaç:
https://www.olot.cat/site1/ca/files/doc7488/olot-festesdeltura2023-finalversionat.pdf

I l’endemà tothom cap a Solsona, que allà també tenen Festa Major!

📅 ÚLTIM DIA PER CONFIRMAR: DIUMENGE 3 DE SETEMBRE A LES 23:59h

Podeu fer-ho al següent enllaç:
https://forms.gle/RGcKShu1ZugKnNF18
__________

Us hi esperem a tots i a totes! 💛

I recordeu: ” No és bon olotí qui no visita el Tura, vespre o matí ”

Per a qualsevol dubte, poseu-vos en contacte al 689 20 73 57 (Joan)

” Per cantar vostre hermosura, nostres veus seran clarins; Nostra Senyora del Tura empareu els olotins “

more

No hi ha extensions per instal·lar o activar. <a href="%1$s" title="Return to the Dashboard">Return to the Dashboard</a>

Go to Top