• Foment de les Tradicions Catalanes i la Fundació Amics del Museu Nacional d’Art de Catalunya han arribat a aquest acord per tal de promocionar la cultura i l’art entre els joves d’arreu.
  • Foment de les Tradicions Catalanes obsequiarà al pubillatge vigent amb un carnet dels Amics del Museu Nacional, que dona accés al Museu Nacional i permet participar en desenes d’activitats dels Amics, així com formar part d’una comunitat compromesa amb l’art durant un any.
  • Per gaudir d’aquest any de gratuïtat només caldrà activar el carnet posant-se en contacte amb la Secretaria dels Amics del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

 

Dijous 9 de març de 2023 – El Foment de les Tradicions Catalanes (FTC) i la Fundació Amics del Museu Nacional d’Art de Catalunya (Amics del MNAC) han arribat a un acord de col·laboració per tal que tot el pubillatge adult, amb títol vigent a març de 2023, així com els nous títols de caràcter local, comarcal, intercomarcal o nacional proclamats a partir d’aquest mateix mes, siguin beneficiaris d’un any gratuït com a membres dels Amics del MNAC.

Amb aquest acord de col·laboració les dues entitats volen col·laborar amb la voluntat de promoure el patrimoni cultural i artístic català entre el jovent de Catalunya, incentivant la seva assistència al Museu Nacional d’Art de Catalunya, així com als museus associats a la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya. En aquest sentit, el pubillatge representa un públic divers, provinent d’arreu del territori català i molt sensibilitzat amb la cultura.

Per fer efectiu aquest any gratuït, des dels Amics del Museu Nacional es posaran a disposició del FTC tantes targetes com pubillatge adult vigent es proclami. Aquestes targetes disposaran d’un número identificador personal i les dades de contacte per activar l’any de gratuïtat. Així mateix, des del FTC es repartiran aquestes targetes de manera periòdica a mesura que es renovi el pubillatge d’arreu.

Entre els avantatges que s’ofereixen, destaca l’entrada gratuïta i il·limitada al Museu així com a les exposicions temporals que s’hi ofereixin, invitacions a les inauguracions del Museu i entrada gratuïta a altres museus associats a la Xarxa de Museus d’Art de Catalunya. Es poden consultar tots els avantatges en aquest enllaç directament o a la pàgina de la Fundació www.amicsmuseunacional.org.

Finalment, també es procurarà que de manera anual es realitzi una trobada al Museu Nacional d’Art de Catalunya amb tots els membres del pubillatge per tal que des d’Amics del MNAC es pugui explicar presencialment els avantatges de formar part de la seva fundació així com per conèixer el patrimoni artístic i cultural que s’hi conserva.

En paraules del president de l’entitat que vetlla pel pubillatge, Arnau Akhtar, “aquest acord és molt important perquè permet obrir una porta que aproximarà als joves del pubillatge la cultura, però especialment també l’art del nostre país. Aquest fet acabarà de complementar el coneixement de la cultura catalana que adquireixen al llarg de la seva vigència”. Per la seva part, Cristina Martí, directora dels Amics, considera que “aquesta col·laboració permetrà als Amics seguir treballant en la missió de donar a conèixer la col·lecció del Museu Nacional d’Art de Catalunya, concretament, en aquest cas, al jovent de tot el territori”.